© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen viikonloppu pilalla ennen aikojaan? – Ferrari pelaa Spassa kovalla riskillä

Belgian epätavallisen polttava sää saattaa aiheuttaa suuria rengasongelmia Ferrarille ja Haasille, jotka saattoivat olla liian aggressiivisia seosvalintojensa suhteen.

Sääennuste lupaa Spahan yli 30 asteen lämpötiloja perjantaille ja lauantaille, sekä vain vähän viileämpää sunnuntaille. Kun tähän lisätään fakta, että Spa on yksi kalenterin rankimmista radoista renkaille, on rengaskuluma todennäköisesti odotettua suurempaa.

Tämä saattaa tarkoittaa, että superpehmeä rengas, joka on tähän asti osoittautunt hyväksi renkaaksi hieman viileämmissä olosuhteissa, ei ole välttämättä ideaali rengas edes aika-ajoon ja saattaa olla täysin turha itse kilpailussa.

– Superpehmeä rengas tulee olemaan mielenkiintoinen. Pehmeä ja keskikova ovat varmasti hyviä, mutta saa nähdä kestääkö superpehmeä edes kierrosta, kommentoi Daniel Ricciardo tilannetta.

Jos superpehmeä osoittautuu kilpailussa hyödyttömäksi, voivat tallit jotka olivat aggressiivisia ja valitsivat paljon tuota rengasta olla pulassa, kun kovemmat seokset saattavat loppua kesken. Osa talleista on valinnut jopa seitsemän settiä superpehmeitä, mutta Ferrari, Haas ja Sauber ovat  tämän lisäksi aristelleet keskikovien renkaiden kanssa.

Ferrarin ja Sauberin kuljettajilla on kaikilla vain yksi setti keskikovia renkaita koko viikonlopulle. Haas sentään on antanut Romain Grosjeanille kaksi sarjaa keskikovia kokeiltavaksi, jolloin hän voi käyttää yhden sarjan harjoituksissa ja nähdä miten se käyttäytyy kilpailussa.

Nämä kolme tallia varmasti toivovat, että kuluma ei ole niin suurta kuin on pelätty ja ettei pehmeäkin rengas ole liian aggressiivinen kilpailuun, jolloin kilpailun pääseoksesta tulisi keskikova. Vaikka tilanne ei olisikaan aivan näin äärimmäinen, joutuvat nämä tallit joka tapauksessa säästelemään pehmeitä renkaitaan harjoituksissa.

Mikäli korkeat lämpötilat vaikuttavat suuresti rengaskulumaan, saattavat nämä kolme tallia joutua sunnuntaina altavastaajan asemaan ilman harjoituksista saatua tärkeää dataa kovemmista renkaista.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!