© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen ex-tallikaveri haluaisi uudistaa siniset liput

Vaikka hänen tallikaverinsa vie tällä hetkellä suurimmat otsikot koskien sinisiä lippuja, myös Romain Grosjean haluaisi Formula ykkösten miettivän uudestaan sääntöjä sinisten lippujen käytölle.

Kahdessa viime kilpailussa Grosjeanin tallikaveri Esteban Gutierrez, on saanut Lewis Hamiltonin raivostumaan ja Daniel Ricciardon sarkastisesti ylistämään häntä sinisten lippujen huomiotta jättämisestä.

Meksikolainen on puolustautunut sanomalla, että hänellä on omakin kilpailu ajettavanaan.

– Jos hän on kaksi sekuntia takana ja minä nostan jalan kaasulta, menetän yhteensä neljä sekuntia aikaa. Se vaikuttaa minun pisteisiini. Minun on siis puolustettava omaakin kisaani, Gutierrez sanoi Saksan GP:n jälkeen.

Gutierrez ei ollut kuitenkaan ainoa Haas-kuljettaja, joka sai muut turhautumaan Saksassa. Sebastian Vettel oli myös valitellut Grosjeanin ajamisesta. Nyt Grosjean haluaisi F1:sten miettivän uudestaan sinisten lippujen sääntöjä, ja ehdottaa delta-ajan käyttöönottoa.

– Silloin kun kärkikuljettajat tulevat uusilla renkailla tai samoilla renkailla, he ovat paljon nopeampia ja se on helppoa. Mutta minun takanani Vettel oli vain noin kaksi kymmenystä nopeampi, koska hänellä oli kuluneet renkaat ja minulla superpehmeät. Häneltä olisi kestänyt kymmenen kierrosta saada kahden sekunnin ero kiinni, Grosjean sanoi.

– Ajoin muutaman kierroksen hänen edellään ja sitten sain varoituksen Charlie Whitingilta, joten päästin hänet ohi. Se maksoi meille kuitenkin 2.6 sekuntia yhdellä ainoalla suoralla. Se on paljon aikaa.

– Et ole iloinen, koska yrität taistella omista pisteistäsi, mutta he ovat kuitenkin kärkimiehiä. En oikein tiedä. Siihen ei ole oikeaa tai väärää vastausta, Grosjean tuskaili.

– Mielestäni haluaisimme uuden systeemin sinisille lipuille, joka mittaisi delta-nopeuden autojen välillä. Silloin jos he ovat sekunnin nopeampia niin kahden sekunnin väli on hyvä, Grosjean lisäsi.

– Mutta jos he ovat vain kymmenyksiä nopeampia silloin kahden sekunnin sääntö on vain…näet heidät peileistä kilometrien päässä ja he eivät saa sinua kiinni. Silloin alat miettimään, että miksi päästäisit heidät ohi.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!