© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen kuittaili F1-päättäjille säännöistä: ”20 cm ei muuta mitään”

Kimi Räikkönen on tyytyväinen uusin sääntömuutoksiin, jotka koskevat ratareunuksien valvomista ja kiisteltyä radiosääntöä.

Räikkönen on erityisen iloinen ratareunuksien valvomisen poistumisesta, koska hänen mielestään mutkassa leveäksi ajaminen vain hidastaa kuskeja.

Saksan GP:n alla päätettiin, että Halon käyttöönotto viivästyy ainakin kauteen 2018, ratareunojen valvonta lopetetaan, keltaisten lippujen säädöksiä muutetaan ja radion rajoittaminen poistetaan. Osa kuljettajista on ilmaissut turhautumisensa muutoksiin kesken kauden, ja haluavat yhdenmukaisuutta päätöksentekoon. Räikkönen kuitenkin on tyytyväinen muutoksiin.

– Minusta joillakin asioilla, kuten ratarajoituksilla ei ole mitään merkitystä. Jos ajat lopulta puoli metriä tai jotain leveämmältä, niin ei se muuta mitään. Jos ajat liian leveältä, menetät hyvän kierrosajan, Räikkönen kommentoi.

– Mitä järkeä on katsoa ajaako joku 20cm liian leveältä, kun se ei kuitenkaan muuta mitään. Siitä tulee vain turhaa valittamista sinne ja tänne.

Räikkönen on yhtä lailla tyytyväinen radion rajoitusten poistumiseen ja näkee asian tärkeänä varsinkin turvallisuuden kannalta.

– Menemme näissä aina edestakaisin. Mielestäni säännöt ovat nyt ok. Ymmärsin jotkin rajoitukset, mutta kukaan ei ymmärrä niitä, jos esimerkiksi jarruihin tulee ongelmia. Jos jarrut ylikuumenevat ja vaikka meillä on näkyykin varoitus ratissa, emme välttämättä huomaa sitä tai siinä voi myös olla ongelma. Kommunikaatiosta näissä tilanteissa ei saisi rangaista.

– Jos jotakin tapahtuu jarruille, meidän kuljettajien pitää saada tietää siitä ja tallilla pitäisi olla oikeus kertoa siitä. Mielestäni se on nyt ok ja rajoitusten poistaminen ei vaikuta kilpailun voittajaan. Sen lisäksi TV:stä kilpailua katsovat voivat kuulla keskusteluja, mikä on mukavampaa, Räikkönen linjaa.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!