© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen: ”Ei ajaminen ole muuttunut juuri miksikään vuosien varrella”

Kimi Räikkönen palasi Ferrarille 2014, kun alkoi uusien moottorien aikakausi. Vaikka tiimi oli tuttu, kaikki muu olikin muuttunut.

Räikkönen on niitä harvoja kuljettajia, jotka ovat ajaneet V10-, V8- ja V6-aikakausilla. Kun F1i.com kysyi mieheltä, nauttiiko hän silti nykyautoista, vastaus on selvä.

– Ilman muuta. 2014 kaikki oli uutta, emmekä olleet ihan sillä tasolla, mitä olisimme halunneet. Muutamat tiimit olivat sillä tasolla, mitä he silloin halusivat. Mutta me emme olleet tyytyväisiä.

– Auton jaettavuus riippuu paljon pidosta ja olosuhteista. Se ei ollut meille silloin helppo asia jostain syystä, mutta nyt asiat ovat jo paljon paremmin.

– Toki autojen ääni on nyt erilainen, mutta ei itse ajaminen ole kyllä muuttunut mihinkään vuosien varrella. Tietysti nyt pitää säästellä polttoainetta, mutta on sitä aiemminkin pitänyt säästää esimerkiksi jarruja. Kyse on samasta jutusta, vaikka se vaikuttaakin hiukan eri tavalla eri asioihin.

– Joten en sanoisi, että kovin moni asia on muuttunut paitsi ääni. Ja ehkä tietyt asiat tässä ajamisen ympärillä. Mutta minun näkökulmastani kaikki on tällä hetkellä oikein hyvin, Räikkönen sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!