© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen avoimena mestaruusvuodestaan: ”En odottanut voittavani heti”

Kimi Räikkösen uran ainoa maailmanmestaruus tuli vuonna 2007, kun ”Jäämies” siirtyi McLarenilta Ferrarille. Räikkönen muisteli F1i:n haastattelussa mestaruusvuottaan.

Kausi lähti hyvin käyntiin, kun Räikkönen otti heti ensimmäisessä kilpailussa voiton, mutta sen jälkeen alkoivat vaikeudet.

– Aloitimme hyvin, ehkä liiankin hyvin, koska sen jälkeen tilanne palautui normaaliksi ja tiesimme, ettemme olleet vielä siellä, missä halusimme olla alusta asti, Räikkönen kertoi F1i:lle.

– Minulla oli vaikeuksia jo testeissä, kun löysin useita uusia tapoja tehdä samoja asioita. Löysimme kuitenkin lopulta oman tavan tehdä asioita.

– Taistelimme kuitenkin vaikeuksien läpi ja pyristelimme kärjen tuntumassa. Lopulta tulimme vaikeuksien jälkeen takaisin todella vahvoina. Se oli mahtava vuosi, Räikkönen kertoi.

Räikkönen ei osannut odottaa mestaruutta ensimmäisellä kaudellaan Ferrarilla. Mestaruus ratkesi vasta viimeisessä osakilpailussa Brasiliassa. Lopulta eroa Fernando Alonsoon ja Lewis Hamiltoniin oli vain yksi piste.

– Aina sitä toivoisi, että pystyisi sujuvasti seilaamaan mestaruuteen, koska meillä oli paljon nousuja ja laskuja, mutta onnistuimme lopulta.

– En odottanut voittavani mestaruutta heti, erityisesti Ferrarilla, eikä se missään vaiheessa ollut helppoa. Mielestäni olemme tehneet hyvää työtä viime vuosina. Uskon, että saamme nostettua Ferrarin sinne, missä se oli ja missä sen pitääkin olla, Räikkönen kertoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!