© Kuva: Getty Images

Joko Bottaksella kulkisi? – ”Spa sopii Williamsille mainiosti”

Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds väittää, että Span rata sopii erittäin hyvin Williamsin vahvuuksille.

Kovin moni rata tällä kaudella ei ole sopinut, sillä Williams on suorastaan romahtanut verrattuna kahteen viime vuoteen. Valtteri Bottas on ajanut viiden parhaan joukkoon vain kolmesti kauden 12 kilpailussa. Lisäksi tiimin suorituskyky on pudonnut koko ajan: neljän viime kilpailun sijoitukset ovat Bottaksella 9, 9, 14 ja 9, tallikaveri Felipe Massalla keskeytys, 18, 11 ja 20.

– Spa antaa etua meille ja tähtäimessä on päästä hyviin lähtöruutuihin ja ottaa isot pisteet, Symonds sanoo GP Updaten mukaan.

– Rata on mielenkiintoinen ja huippunopeuden merkitys suuri. Siksi säädöt ovat poikkeuksellisen isossa roolissa. Moni tiimi säätää auton erityisen jäykäksi, koska kovavauhtisissa suunnanmuutoksissa auton on oltava vakaa.

– Eau Rouge ei ole enää nykyautoille kovin hankala mutka, mutta tarkkana siinä on edelleen oltava, Symonds pohtii.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!