© Kuva: Getty Images

Jenson Button pohtii avoimesti tulevaisuuttaan: ” En ole voittanut enää pitkään aikaan”

Jenson Button on suunnannut kesätauolle julistaen tulevaisuutensa vähintäänkin epävarmaksi. F1:sten kokenein aktiivinen kuljettaja on yhdistetty moneen otteeseen vanhaan talliinsa Williamsiin kaudeksi 2017. Button kuitenkin sanoo pysyvänsä F1:sissä vain, jos hänellä on mahdollisuus voittaa.

– Ajaminen F1:sissä on minulle edelleen hauskaa, mutta kyse ei ole vain hauskanpidosta. Kyse on myös voittamisesta, enkä ole tehnyt sitä enää pitkään aikaan, Button sanoi saksalaiselle Auto Bildille.

36-vuotias Button sanoo uusien sääntöjen olevan askel oikeaan suuntaan lajin kannalta. Kaudella 2017 F1-autoissa nähdään isommat renkaat ja enemmän downforcea.

– Se on menossa oikeaan suuntaan. Laji on matkalla takaisin ylös, Button toteaa.

– Toivottavasti saamme enemmän Barcelonan kaltaisia kilpailuja, jossa vähintään neljä kuljettajaa taisteli voitosta. Nyt kaksi kuljettajaa samalta valmistajalta taistelee mestaruudesta keskenään, ja ei ole sitä mitä tämä laji tarvitsee.

Ferrari ja Red Bull ovat ainakin näyttäneet viime vuosina saaneen Mercedestä kiinni ja Fernando Alonso uskoo vahvasti McLarenin liittyvän mestaruustaisteluun mukaan ensi kaudella.

– En tiedä mitä ensi vuodesta tulee, Button puolestaan toteaa.

– Voimme sanoa, että kolme tallia tulee pysymään ylhäällä myös ensi kaudella ja toivottavasti McLaren liittyy heidän joukkoonsa. McLarenilla on paljon osaavaa väkeä ja olemme kehittyneet paljon tänä vuonna.

– Sitä voidaan tässä suunnitella, mutta todellisuudessa emme tiedä mitään. Tämä on ennustamista teelehdistä. On mukava nähdä asoiden menevän oikeaan suuntaan ja olen osa sitä ohjelmaa, mutta jos et ole podiumilla taistelemassa voitosta et voi olla tyytyväinen, Button päättää.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.