Korealainen Hyundai tuli mukaan WRC:hen 2014 ja on noussut nopeasti kärkitiimien joukkoon.

Nyt on ajettu kahdeksan MM-osakilpailua ja Hyundai on ottanut jo kaksi voittoa: Hayden Paddon Argentiinassa ja Thierry Neuville Sardiniassa. Molemmat taistelevat jopa MM-sarjan kakkospaikasta: Sebastien Ogier on mennyt menojaan, mutta Andreas Mikkelsenillä on nyt 98 pistettä, Jari-Matti Latvalalla 87, Paddonilla 84 ja Neuvillella 78 pistettä. Tiimin kolmannella kuljettajalla Dani Sordollakin on 68 pistettä.

Seuraava MM-ralli ajetaan Saksassa viikon päästä ja se on erityinen etenkin tiimin belgialaiskuljettajalle Thierry Neuvillelle. Eikä pelkästään siksi, että se on Hyundain kotikisa, koska heidän tehtaansa sijaitsee Alzenaussa, kahden tunnin ajomatkan päässä Trieristä, mikä on MM-rallin keskuspaikka.

– Sauertalin Power Stage menee aivan Belgian rajan tuntumassa hyvin lähellä kotikylääni Saint Vithiä. Siksi Saksan ralli on minulle aina kauden ehdoton kohokohta. Sieltä tulee todella paljon belgialaisia fanejani kannustamaan ja liehuttamaan lippujaan, Neuville sanoo WRC.comilla.

– Lisäksi me olemme olleet aina juuri tässä rallissa erittäin kilpailukykyisiä.

2014 Sordo ajoi Hyundailla Saksassa toiseksi, 2015 Sordo oli neljäs ja Neuville viides.

Myös tallipäällikkö Michel Nandan odottaa paljon Saksan rallista.

– Kausi on ollut meille todella positiivinen ja odotan sen jatkuvan, kun nyt siirrytään asfaltille. Vaikka missasimme Suomessa palkintopallin viidellä sekunnilla, uskon että täällä nousemme jälleen podiumille, onhan tämä kotikilpailumme, Nandan sanoo.