© Kuva: Getty Images

Honda: ”Alonson ongelma ei johtunut uudesta moottorista”

Honda on vahvistanut, että Fernando Alonson vesivuoto perjantaina Spassa ei johtunut tällä viikolla tehdyistä moottoripäivityksistä.

Ennen Spata Honda käytti seitsemän päivityspolettia moottorinsa parantamiseksi.

– Toimme Belgiaan uuden ICE-järjestelmän ja uuden turbo-kompressori -yhdistelmän. Valitettavasti autosta löytyi vuoto ja Fernandon harjoitus jäi lyhyeksi. Varmistimme kuitenkin, ettei ongelma johtunut uudesta moottoripäivityksestä, sanoo Hondan johtaja Yusuke Hasegawa.

– Perjantaina tavoitteemme oli ajaa pienemmällä downforcella ja keskittyä testaamaan pitoa. Vaikka tämä on nopea ja voimaa vaativa rata, pystyimme hyvin keskikastin tahtiin. Kuljettajien palaute moottorista oli positiivinen. Yritämme tietenkin säätää kaiken mahdollisimman hyväksi sekä aika-ajoon, että itse kilpailuun, Hasegawa lupasi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!