© Kuva: Getty Images

Force Indialta omituinen ehdotus: Uusi MM-sarja heikommille tiimeille!

Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley on ehdottanut melkoista uudistusta F-ykkösiin. Hänen mielestään MM-sarjan sisällä voitaisiin ajaa toinen itsenäinen MM-sarja, jossa olisivat mukana Force India, Williams, Toro Rosso, Sauber, Haas ja Manor.

Kaikki osallistuivat myös nykymuotoiseen MM-sarjaan, mutta heille tulisi 100 miljoonan dollarin kulukatto kauden ajaksi, jota ei voisi ylittää.

Idea esiteltiin jo FIA:lle, mutta kaikkien kuuden tallin oli hyväksyttävä se, että sillä olisi ollut mahdollisuus mennä läpi. Williams ja Toro Rosso eivät kuitenkaan halunneet olla mukana, joten ajatus jäi pöydälle.

– Kokeilimme hiukan kepillä jäätä. Kaikki pitivät ajatuksesta periaatteessa, mutta tämän sulattelemiseen tarvitaan vielä aikaa, Fernley kertoi Autosportille.

– Kaksi tiimiä ei ollut valmis kulukattoon, joten ei tämä vielä lähtenyt etenemään.

Toro Rosson tallipäällikön Franz Tostin mielestä ideassa ei ole juuri järkeä.

– Red Bullin näkökulmasta tässä ei olisi järkeä, koska se jakaisi tiimit kahteen ”yhteiskuntaluokkaan”. Jos tällaiseen ryhdyttäisiin 100 miljoonan kulukatolla, se estäisi auton kehittämisen kauden aikana kokonaan. Suorituskyky romahtaisi, Tost sanoo.

– Kannatan kyllä kulukattoa, mutta se pitäisi olla MM-sarjan kaikilla tiimeillä. Monet väittävät ettei sitä pystyisi valvomaan, mutta se on täysin hölynpölyä. Isot valmistajat eivät halua sellaista, koska nykysysteemillä he saavat valtavasti enemmän rahaa kuin pienemmät, ja pystyvät siksi repimään eroa koko ajan enemmän lisää ja voittamaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!