Vaikka McLarenilla ei ole häävisti kulkenut, Fernando Alonso väittää, että se on paras tiimi, missä hän on koskaan ollut mukana.

Alonso palasi McLarenille 2015, kun tiimi aloitti moottoriyhteistyön Hondan kanssa. Avauskausi oli umpisurkea, mutta nyt on alkanut kulkea sentään keskikastin tahtiin.

– Tämä nykyinen tiimi on paras, missä olen koskaan työskennellyt, Alonso sanoo Motorsport.comille.

– Tiimi on laaja-alaisesti vahva ja menemme koko ajan oikeaan suuntaan. Teknisen puolen ihmiset, suunnittelijat ja kaikki muukin henkilökunta ovat loistotyyppejä ja kaikki on hienosti tasapainossa, Alonso kehuu.

– Viime kauden jäljiltä meille jäi valtavasti ongelmia, joita olemme nyt ratkoneet pitkin vuotta. Siksi emme ole olleet vielä niin kilpailukykyisiä kuin haluamme olla.

– Meidän oli saatava kuntoon luotettavuus, tehot, ajettavuus ja aerodynamiikka eli liki pitäen kaikki. Nyt oikea suunta on viimein löytynyt.

Ensi kauden uudet säännöt antavat ainakin vielä toivoa joka tiimille – oikein kukaan ei tiedä, millainen kani hatusta nousee.

– Haluamme olla maailmanmestareita ja se vaatii ison parannuksen ensi vuonna. On selvää, että moottorin merkitys tulee olemaan valtava. Sillä osastolla meidän on parannettava kaikkein eniten.