© Kuva: Getty Images

F1:n kohukuski: ”Tarvitsen lomaa enemmän kuin kukaan muu”

Formula ykkösten kohukuskin maineen saanut venäläiskuljettaja Daniil Kvjat, 22, on loman tarpeessa. Kvjatin kausi on ollut todellinen murhenäytelmä.

Kauden kolmannessa osakilpailussa Kiinassa Kvjat ajoi vielä Red Bullilla palkintopallille. Sen jälkeen muutama virhe kostautui ja Kvjat sai tehdä tilaa Max Verstappenille Red Bullilla ja venäläinen siirtyi Toro Rossolle.

Venäläiskuskin edesottamukset Toro Rossolla evät ole vakuuttaneet. Kvjat on parhaimmillaan ollut kisassa kymmenes, ja tallikaveri Carlos Sainz on voittanut Kvjatin peräti kuusi kertaa kahdeksasta aika-ajoissa. Saksassa Kvjat oli vasta 19. aika-ajoissa.

– Monet ihmiset, jotka tuntevat minut, näkivät, etten ole ollut oma itseni viimeisen parin viikon aikana. Kaikille tulee vaikeita aikoja, ja lauantai oli sitä minulle, Kvjat myönsi venäläismedialle.

Saksan GP:n jälkeen F1:ssä vietetään kesälomaa, sillä seuraava osakilpailu on vasta elokuun 28. päivä. Kvjatille kausi ei ole ollut helpoimmasta päästä missään nimessä. Virheitä on tullut paljon, mutta mukana on ollut myös huono onnea. Loma tulee Kvjatilla todellakin tarpeeseen.

– Veikkaisin, että tarvitsen lomaa enemmän kuin kukaan muu. Uskon, että toinen puolisko kaudesta menee paljon paremmin, Kvjat sanoi.

Lähde: grandprix.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!