© Kuva: Getty Images

F1-legenda puolusti Kimi Räikköstä ja latoi kovia syytöksiä: ”Ongelmana FIA”

F1-legenda ja maailmanmestari Jacques Villeneuve asettui Kimi Räikkösen puolelle Belgian GP:n tapahtumissa. Räikkönen hermostui 18-vuotiaan Max Verstappenin ajotyyliin pitää hänet takanaan kisassa.

Villeneuven mukaan Verstappenin ajolinjojen vaihtelut ja jarruttelut olivat hengenvaarallista toimintaa.

– Se ei ollut hyväksyttävää, mitä hän teki kaksi kertaa pitkällä suoralla Räikköselle ja Sebastian Vettelille. Ottaisi rauhassa, tota menoa hän vielä tappaa toisen kuljettajan, Villeneuve hermostui motorsport.comin haastattelussa.

Villeneuven mukaan Verstappen ei ole kuitenkaan ainoa syyllinen tapahtumiin. Kisan tuomaristo ei antanut kisan tapahtumista rangaistuksia. Villeneuve latoikin hurjia syytöksiä kansainvälistä kattojärjestöä FIA:ta kohtaan.

– Ongelma on kuitenkin FIA. Näyttää siltä, että Verstappen saa suojelua. He haluavat Verstappenista tähden. Mikään ei saa tulla sen eteen.

– Ajatelkaapa takaisin Saksan GP:hen. Verstappen vaihtoi ajolinjaa, jonka seurauksena Nico (Rosberg) missasi jarrutuskohdan. He ajoivat molemmat liian pitkäksi ja Nico sai rangaistuksen.

– Jostain ehdotettiin sitä ja se ei ollut edes hänen virheensä. Tässä on jokin väärin. En tiedä, tämä tekee minut vihaiseksi. 20 vuotta sitten joku olisi ajanut hänet metsään, Villeneuve puhisi.

Kanadalaisen mukaan Verstappenin tulisi osoittaa kunnioitusta kilpakumppaneitaan kohtaan. Radalla saa ja pitää hänen mukaansa ajaa rehdisti kilpaa, mutta täytyy myös varoa liiallista riskinottoa.

– Et voi ajaa ihmisiä ulos radalta tai pilata heidän kisaansa. Se on hyvin vaarallista, Villeneuve sanoi

FIA:lla on maailmanmestarin mukaan tärkeä rooli, mikäli Verstappenin ajotyyliin halutaan puuttua.

– Olympialaisissa muutama tuomari menetti lisenssinsä. Samanlainen juttu pitäisi tapahtua täällä, koska tapahtumat eivät olleet millään tavalla hyväksyttäviä, Villeneuve muistutti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!