© Kuva: Getty Images

F1-kuski vakuuttelee otteiden riittävän tallilleen: ”Ajan todella hyvin”

Renault’n brittikuljettaja Jolyon Palmer ei ole vielä tällä kaudella saanut kerrytettyä pistetiliään F1:ssä. Renault’n ensi kauden kuljettajavalinnoista on pyörinyt mediassa monenlaista huhua.

Viimeisimpänä Renault’n tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoi, että talli haluaa ensi kaudelle vahvan kuljettajan (lue uutinen). Tallin tämän kauden kuljettajien Palmerin ja Kevin Magnussenin asema on ollut uhattuna.

Palmer on silti tyytyväinen siihen, miten hänen debyyttikautensa F1:ssä on edennyt.

– Minusta tuntuu, että käänsin uuden sivun Monacon jälkeen. Aloitin hyvin Melbournessa, mutta seuraavat kisat menivät huonommin mukaan lukien Monacon suuri pettymys (Palmer keskeytti märällä kelillä törmäten seinään), Palmer kertoi Autosportille.

Palmerin sijoitukset eivät silti mairittele. Renault ei ole myöskään pystynyt kehittämään autoaan sille tasolle, jotta korkeammista sijoituksista olisi mahdollista taistella. Talli ei enää keskity tämän kauden auton kehitystyöhön, vaan katseissa on jo ensi kauden auto.

Palmerin mukaan hän on kuitenkin pystynyt parantamaan otteitaan kauden edetessä. Nähtäväksi jää riittääkö se ensi kaudella tallipaikkaan Reanult’lle. Tallikaveri Magnussen on parhaimmillaan ajanut seitsemänneksi Venäjän GP:ssä. Ne ovat Renault-tallin ainoat pisteet tällä kaudella.

– Olen pystynyt tasaisempaan suorittamiseen. Mielestäni ajan tällä hetkellä samalla tasolla kuin vuonna 2014, jolloin voitin GP2-luokan maailmanmestaruuden.

– Mielestäni ajan todella hyvin tekemättä paljoakaan virheitä, Palmer jatkoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!