© Kuva: Getty Images

F1-kuski otti kantaa sääntömuutoksiin kesken kauden: ”Olen skeptinen”

Ennen Saksan GP:tä FIA avasi jälleen niin sanotun radiohiljaisuuden. Tallit voivat jälleen keskustella kuljettajien kanssa mistä vaan tiimiradiossa. Tätä ennen tallit eivät voineet ohjeistaa kuljettajiaan radion avulla.

Williamsin brasilialaiskuljettaja Felipe Massan mielestä uusi sääntö on parempi, mutta Massa kirjoitti kolumnissaan, että sääntömuutosten tekeminen kesken kauden ei ole paras tapa.

”Olen aina skeptinen, kun sääntöjä muutetaan kesken kauden. Minun tilanteessani sääntömuutos ennen Saksan GP:tä ei muuttanut paljoakaan”, Massa kirjoitti.

”Totuin radiohiljaisuuteen ennen Hockenheimia, ja aloin taas keskutelemaan radion kautta ilman ongelmia viime viikonloppuna. Mutta ennen Saksaa tilanteista jaettiin rangaistuksia, jotka hieman epäilyttävät”, Massa jatkoi.

Nico Rosberg hävisi tärkeitä pisteitä radiosäännön takia aiemmin tällä kaudella, kun talli antoi hänelle ohjeita radion kautta, josta myös rangaistiin Rosbergia. Massan mukaan pitäisi olla painavia perusteita sääntöjen muuttamiselle kesken kauden.

”Minun kantani on, että ei ole ideaali tilanne muuttaa sääntöjä kisasta toiseen, ellei niille ole turvallisuusperusteita”, Massa kirjoitti.

Lähde: motorsport.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!