© Kuva: Getty Images

F1-kuski konahtaa: ”En jää anelemaan ajopaikkaa!”

Tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussenin sopimus Renaultin kanssa päättyy tähän kauteen. Hän on kerännyt tiimin kaikki kauden kuusi MM-pistettä.

Mediassa liikkuu koko ajan hurjia huhuja Renaultin ensi kauden kuljettajista. Tuolille on esitetty Sergio Pereztä, Valtteri Bottasta, Esteban Oconia, Felipe Massaa ja vaikka ketä.

– Minä en voi tehdä enkä sanoa tähän asiaan yhtään enempää. En todellakaan aio jäädä kerjäämään sopimusta toiseksi vuodeksi, jos näyttöni eivät riitä, 23-vuotias Magnussen sanoo Autosportille.

– Minulla on koko loppukausi aikaa näyttää, kuinka hyvin osaan ajaa – ja jo nyt olen ajanut kaikki tallin pisteet. Mutta päätös ei ole minun. Jos olisi, minulla olisi jo pitkä sopimus taskussa.

– Mutta ei tässä mitään ihmeellistä ole. Jos sinulla ei ole monivuotista sopimusta, taistelet paikastasi F1:ssä joka ikinen vuosi muiden kanssa. Se kuuluu asiaan. Jokaisessa kilpailussa on paljon paineita ja näytön paikka.

Magnussen ajoi McLarenilla 2014-2015, mutta viime kaudeksi ei ajopaikkaa enää löytynyt.

– Edellisellä kerralla F1:ssä opin sen, että koskaan ei voi olla varma yhtään mistään. En voi kuin tehdä parhaani ja työskennellä tiimin kanssa mahdollisimman hyvin. Katsotaan, mihin se riittää, Magnussen sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.