© Kuva: Getty Images

Esteban Ocon haluaa F1:een: ”Olen täysin valmis”

Renaultin 19-vuotias varakuljettaja Esteban Ocon haluaa F1-paikan. Hän on valmis rattiin – ihan missä tahansa tiimissä.

Mercedeksen kehitysohjelmaan kuuluvaa hallitsevaa GP3-mestaria Oconia on huhuiltu Renaultin kilpakuljettajaksi 2017, mutta hän saattaa päästä jo tällä kaudella Manorille Rio Haryanton tilalle, jos tämä ei saa rahoitusta loppukaudelle.

– Olen täysin valmis, kun tilaisuus tulee, tuli se sitten mistä suunnasta tahansa. Olen jo ajanut sen verran paljon monellakin F1-autolla, Ocon sanoo F1i.comille.

– Managerini päättää tulevaisuudestani, mutta totta kai tavoitteeni on olla F1-autossa tulevaisuudessa.

Ocon ei lähtenyt GP3-kauden jälkeen GP2-sarjaan vaan DTM:ään. Juuri siksi GP2:ssa ajava toinen Mercedeksen kehityskuljettaja Oliver Rowland on sanonut, että hän olisi GP2-kokemuksensa ansiosta Oconia parempi vaihtoehto F-ykköstiimeille. Ocon ei näe asiaa samalla tavalla.

– Olen oppinut DTM:ssä todella paljon, olen tyytyväinen, kun päätin mennä sinne. Siellä on todella paljon kokeneita kuljettajia ja erittäin kova taso.

Oconin mielestä yksikään tämän kauden GP2-kuljettajista ei ole tehnyt samanlaista vaikutusta kuin Stoffel Vandoorne viime kaudella.

– Kukaan ei ole pystynyt samanlaiseen tasaiseen ylivoimaan kuin Stoffel viime vuonna. Hän oli omaa luokkaansa, Ocon paaluttaa.

F1:ssä on juuri nyt poikkeuksellisen paljon kuljettajia, joilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi. Nuoria lahjakkaita kuljettajia on tarjolla paljon – ja kaikki odottavat tilaisuuttaan vesi kielellä.

– Formula ykkösissä on tasan 22 ajopaikkaa. Ja jo nyt siellä on paljon maailmanmestareita ja monta lahjakasta nuorta kuljettajaa. Ymmärrän, ettei heitä voi noin vain vaihtaa ja pudottaa pois. Meille muille, jotka emme ole vielä sinne nousseet, se on tietysti huono asia. On hankalaa tunkeutua mukaan, koska tilaa ei kovin paljon ole, Ocon myöntää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!