© Kuva: Getty Images

Carlos Sainz jr:n paha aavistus toteutui: ”Tiesin että tämä hetki koittaa”

Carlos Sainz jr pelkäsi jo ennen kauden alkua, että Toro Rosso alkaa pikkuhiljaa kärsiä siitä, että autossa on vuoden 2015 moottori, jota ei voi enää kehittää.

Toro Rosso vaihtoi täksi kaudeksi Renaultin moottorit Ferrareihin, mutta joutui tyytymään viimevuotisiin myllyihin. Ratkaisuun päädyttiin, koska vuoden 2016 moottoreille koko auto olisi jouduttu rakentamaan uudelleen.

– Tiesimme, että tämä hetki tulee, kun alamme kärsiä moottoreista, ja nyt se on tullut jo pari kilpailua sitten. Esityksemme oli vielä sekä Silverstonessa että Itävallassa oikein hyvä.

– Budapestissä onnistuimme jotenkin piilottamaan ongelman, mutta kolmessa viime kilpailussa olemme kärsineet jo vähän enemmän, Sainz sanoo Motorsport.comille.

Sainzin mukaan tehojen puute estää tiimiä tuomasta autoon uuden päivityksen, joka generoisi enemmän downforcea.

– Emme voi laittaa sitä autoon, koska olemme suorilla selkeästi hitain auto tällä hetkellä, eikä siitä olisi mitään hyötyä. Häviämme suorilla tällä hetkellä muille sekunnin verran joka kierroksella.

– Siksi meidän on mentävä todella pienellä downforcella. Mutta toivotaan, että pystymme vielä joillakin radoilla haastamaan muita hieman paremmin, Sainz sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!