© Kuva: Getty Images

Asiantuntijan arvio: ”Kimi on yhä Ferrarille kakkoskuski”

Sky F1:n formula-asiantuntija Mark Hughes arvioi kauden puolivälissä jokaisen F1-kuljettajan.

Kimi Räikkönen sai hiukan ristiriitaiset arviot.

– Kimi on yhä Ferrarille kakkoskuski. Hän on tallikaveriaan edellä pisteissä, mutta se johtuu vain olosuhteista ja Sebastian Vettelin teknisistä vioista.

– Vaikka Räikkösellä on takana pari kammottavaa kisaa kuten Monaco ja Kanada, hän on selkeästi rentoutunut saatuaan jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Hockenheim oli hänen kauden paras suorituksensa, Hughes kirjoittaa.

– Kimin kyvyt ovat yhä jossakin siellä, mutta niiden esiin saaminen vaatii tiettyjä yksityiskohtia juuri oikeaan asentoon. Hän ei pidä lyhyistä ja terävistä mutkista, eikä kanttikivien yli ajamisesta. Mutta joskus on pakko saadakseen mahdollisimman hyviä kierrosaikoja.

– Räikkönen on hyvin tarkka yksityiskohdista ja kun asetukset osuvat kohdalleen, hän näyttää loistavalta. Mutta en silti usko, että näemme enää koskaan sitä kuljettajaa, joka Kimi Räikkönen oli McLarenilla, melko tyly arvio kertoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!