© Kuva: Getty Images

Alonso avoimena: ”Fernando haluaa vielä maailmanmestaruuden!”

Fernando Alonso voitti maailmanmestaruudet Renaultilla 2005 ja 2006. Kolmatta ei ole tullut, vaikka hän on päässyt sittemmin ajamaan McLarenilla ja Ferrarilla. MM-sarjan kakkoseksi Alonso on sijoittunut kolmesti – aina Sebastian Vettelin takana.

– Olen ollut onnekas koko F1-urani ajan, kun olen päässyt tappelemaan mestaruuksista. Minulla olisi ollut mahdollisuus enempäänkin kuin kahteen mestaruuteen, mutta syystä tai toisesta niin ei ole käynyt, Alonso kertoo Formula1.comilla.

Alonsolta kysyttiin haastattelussa, olisiko hän jopa pystynyt sivuamaan Juan Manuel Fangion viittä mestaruutta, jos asiat olisivat menneet toisin.

– Hyvin todennäköisesti kyllä. Mutta urani olisi voinut ihan yhtä hyvin myös karahtaa kartingiin, joten kaikki on mennyt ihan täydellisesti.

– Voittaminen on ajamisen pihvi. Olemme täällä kilpailemassa. Podiumilla seisominen, voittaminen, maailmanmestaruudet – ne ovat asiat, josta ainakin minä saan nautinnon tästä lajista, Alonso kertoo.

– Mutta arvostan kyllä myös asioita, joita olen saanut tässä työssä kokea radan ulkopuolella. Olen saanut mahdollisuuden vierailla todella monessa maassa, joita en varmasti olisi koskaan muuten nähnyt.

Alonso ajoi ensimmäisen kilpailunsa Minardilla jo 19-vuotiaana vuonna 2001. Paljon on sittemmin muuttunut.

– Ensinnäkin 19- ja 35-vuotias ihminen on täysin erilainen. Se näkyy kaikessa: suhteessa perheeseen, ystäviin sekä myös lähestymiseen oman tiimin kanssa, työtapoihin ja median kanssa toimimiseen.

– Kaikki muuttuu. Ei siksi että itse haluaisit muuttaa elämääsi vaan elämä muuttaa sinua. Sitä ei voi paeta.

Alonso jaksaa yhä 35-vuotiaana uskoa, ettei hän ole ajanut viimeistä maailmanmestaruuttaan.

– Kun säännöt muuttuvat ensi kaudella, laji muuttuu mielenkiintoisemmaksi. Autoista tulee paljon hienompia ja nopeampia. Maailmanmestaruus on yhä tavoitteeni ja teemme tosi paljon töitä sen eteen. Fernando haluaa vielä maailmanmestaruuden!

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!