© Kuva: Getty Images

Video: Tästä Britannian GP:n tilanteesta sosiaalinen media repi huumoria

Iso-Britannian GP startattiin viime sunnuntaina turva-auton takaa. Se ei silti poistanut läheltä piti -tilanteita, sillä Lewis Hamilton oli lähellä kolaroida turva-auton kanssa viidennellä kierroksella.

Hamilton valitteli tiimiradioon useaan otteeseen turva-auton ajavan liian hitaasti, eikä Hamilton saanut kunnolla lämmitettyä renkaitaan. Lopulta Hamilton meinasi jo ajaa turva-auton perään, mutta sai vältettyä lopulta tilanteen.

Voit katsoa videon tilanteesta tästä linkistä (formula1.com). Video on ensimmäinen järjestyksessään.

Sosiaalinen media repi tilanteesta huumoria. Instagramissa suurta suosiota nauttiva gp_humor -tili latasi tilanteesta meemikuvan, jossa luki seuraavasti:

”Vaikka radalla olisi turva-auto, kaksi Mercedestä lähes kolaroivat.”

Tekstillä viitattiin Mercedes-kuljettajien kolarointiin Espanjassa ja Itävallassa. Lisäksi turva-auto on myös Mercedes-merkkinen.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Safety car? What safety car?😂😂 Today was probably one of the best days of my life… It was the first time that I actually went to an F1 race and it was just incredible!! If you’ve never been to a British GP, then you don’t know what you’re missing. Every single time Hamilton drove past, everyone was cheering and shouting and clapping. Everyone stood up. I have never been in such an amazing atmosphere!! And it wasn’t just the atmosphere, it was just amazing to watch the drivers do their magic. I was at Luffield for the majority of the race and it was insane to see everyone trying to put the power down in the damp conditions. It was also pretty awesome to see the drivers in real life because I’ve been watching f1 for nearly half my life and I’ve supported Hamilton for just as long. When you watch F1 on the TV, its not the same. To see the drivers and the cars in the flesh is undescribable… And the best bit was when Lewis crossed the line to win. You do not know how amazing the atmosphere is unless you’re there. I rarely get goosebumps but that was one of those moments… And the podium celebration was just brilliant!! Thank you @lewishamilton for celebrating the way you did because as a fan, its almost an unreal feeling when you’re just metres away from your idol… I highly recommend going to Silverstone for the British GP at some point in your life (Unless you’re a Rosberg fan😂)!! And make sure you go to the after party as well😃😉👍 Fact of the post: Hamilton is the most successful British driver (considering the amount of races he’s won, not championships) #lewishamilton #safetycar #silverstone #britan #britishgp #amazing #atmosphere #win #formula1 #F1 #LH44 #MV33 #DR3

Kuva, jonka Since 1/2/15 hit that button↗ (@gp_humor) julkaisi

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!