© Kuva: Getty Images

Vettel siunailee Unkarin sähellystä: ”Emme näytä hyvää esimerkkiä”

Sebastian Vettelin mukaan F1 ei näyttänyt hyvää esimerkkiä, kun se ei antanut Nico Rosbergille rangaistusta Unkarin GP:n harjoituksissa.

Rosberg ei totellut tuplakeltaisia lippuja, muttei saanut silti rangaistusta.

Lewis Hamilton kysyi asiaa FIA:lta – asia tutkittiin, mutta Rosbergin todettiin hidastaneen ”riittävästi” vauhtiaan.

Vettelin mielestä tapaus on ikävä.

– Pahinta tällaisessa on, että meidän pitäisi olla esimerkkejä muille. Ensi viikolla ajetaan joka puolella maailmaa karting-kisoja, ja siellä nuoret sitten ottavat esimerkkiä. He voivat hyvin ajatella, ettei keltaisilla lipuilla tarvitse niin hidastaa, kun ei F1:ssäkään niin tehdä.

– En pidä tästä lainkaan. Sääntökirjan mukaan tuplakeltaiset tarkoittavat, että on valmistauduttava pysähtymään. Jos hidastat kymmenyksen, se ei ole mielestäni sitä, että olet valmistautumassa pysähtymään, Vettel ihmettelee.

– Tämä on mennyt vain huonompaan suuntaan, meidän on keskusteltava porukalla todella perusteellisesti näistä asioista. En ole todellakaan sen kannalla, että annettaisiin liikaa rangaistuksia liian herkästi, mutta tässä me emme nyt olleet hyvä esimerkki, Vettel sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!