© Kuva: Getty Images

Tummia pilviä Nico Rosbergin yllä – Mercedes pysyy toiveikkaana

Sarjajohtaja Nico Rosbergin autossa oli ongelmia vaihdelaatikon kanssa edellisessä osakilpailussa Iso-Britanniassa. Rosberg menetti toisen sijana, kun talli ohjeisti saksalaista välttämään seitsemättä vaihdetta hyppäämällä kuudennelta vaihteelta suoraan kahdeksannelle.

Rosberg sai radiosäännön rikkomisesta aikarangaistuksen, joka pudotti hänet kolmanneksi. Unkarin GP:n alla Mercedeksellä riittää huolta Rosbergin auton vaihdelaatikon kanssa, sillä jos talli joutuu vaihtamaan vaihdelaatikon, se tietää automaattisesti viiden lähtöruudun rangaistusta sunnuntain kisaan.

Mercedes on sanonut olevansa toiveikas sen suhteen, että vaihdelaatikkoa ei jouduttaisi vaihtamaan kesken viikonlopun. Rosberg ajaa perjantain vapaissa harjoituksissa samalla vaihdelaatikolla kuin Iso-Britanniassa, jolloin talli pystyy analysoimaan tarkemmin, onko vaihdelaatikko vaurioitunut.

Rosbergin kannalta vaihdelaatikon vaihto Unkarissa olisi todella suuri takaisku, sillä tallikaveri Lewis Hamilton on ollut viimeisissä osakilpailuissa todella vahva. Hamilton on noussut ryminällä MM-pisteissä ja on enää yhden pisteen päässä Rosbergista.

Lähde: Motorsport

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!