© Kuva: Getty Images

Toto Wolff tyytyväisenä: ”Pystyimme kontrolloimaan täydellisesti”

Unkarin ei pitänyt sopia parhaalla mahdollisella tavalla Mercedekselle, mutta toisin kävi. Lewis Hamilton voitti ja Nico Rosberg oli kakkonen. Se sai Toto Wolffin riemumielelle.

– Kaksoisvoitto radalla, joka ei ole ollut meille hyvä viime vuosina, tuntuu todella tyydyttävältä. Unkari on ollut Ferrarin ja Red Bullin temmellyskenttä, mutta nyt me pystyimme kontrolloimaan kilpailua upeasti, Wolff sanoi.

– Painotimme kuljettajillemme koko viikonlopun, että täällä renkaiden säästäminen on ensiarvoisen tärkeää. Molemmat onnistuivat siinä loistavasti.

Lewis Hamilton siirtyi nyt MM-sarjan johtoon kuudella pisteellä.

– Jalkapallotermein nyt on pelattu vasta pelin ensimmäinen puolisko. Paljon ehtii vielä kauden toisella puoliskolla tapahtua. Ja vaikka niin on tapahtunut jo nyt, niin ihan taatusti loppukausi tulee olemaan näkemisen arvoinen, Wolff ennusti.

Hamilton sai kisan aikana tiimiradiosta käskyn kiristää vauhtiaan, koska hän alkoi säästellä renkaitaan ja sekä Daniel Ricciardo että Sebastian Vettel alkoivat lähestyä.

– Emme olleet lainkaan varmoja, olisiko muilla kahden vai kolmen pysähdyksen taktiikka, joten oli pakko piiskata lisää tahtia. Toisella stintillä Lewis säästeli renkaita jopa liian paljon, mikä oli lopulta ihan hyvä asia. Hän ei ehkä tiennyt, mitä takana tapahtuu. Siksi pyysimme häntä kiristämään tahtia. Halusimme kaksoisvoiton, Wolff selvitti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!