© Kuva: Getty Images

Testien säväyttäjä ei vielä valmis F1:siin: ”Vain Kimi Räikkönen pystyi siihen”

Santino Ferrucci vahvistaa, että hän ei aio hypätä suoraan GP3-luokasta F1:siin, vaikka onkin testannut Haasilla Silverstonessa.

Amerikkalainen oli työn touhussa Silverstonen testien molempina päivinä kiertäen rataa Haasin VF-16-autolla.

Vaikka Ferrucci teki vaikutuksen talliin, hän myöntää, ettei eteneminen GP3:sista ylös F1:siin ole helppoa.

– Nopea siirto F1:siin ei kuulu suunnitelmiin. Minulla on vielä paljon opittavaa jäljellä, Ferrucci sanoi ESPN:lle.

– Paljon riippuu siitä miten kausi jatkuu tästä eteenpäin. Päätöksiä tehdään jossain Span ja Monzan jälkeen. Toivottavasti pääsemme GP2:siin, mutta lisävuosi GP3:sissa ei sekään olisi haitaksi.

Jos 18-vuotias nuorukainen nousisi nopeasti ylös, ei hän olisi ainut teini-ikäinen F1:sissä. Ajaahan Max Verstappen Red Bullilla. Ferrucci kuitenkin tiedostaa, ettei Verstappenin tilanne ole tavallinen.

– Minusta kaikki tiedostavat sen, että Maxissa on jotain ainutlaatuista. Ajoin häntä vastaan F3:sissä, joten voin sanoa hänen olevan todella hyvä kuljettaja. Todella viisas ja älykäs, Ferrucci kehui Verstappenia.

– Siirtyminen kartingista F3:siin ja siitä suoraan F1:siin ei ole jotain mitä näkee joka päivä. Muistaakseni hänen lisäkseen vain Kimi Räikkönen on pystynyt siihen, Ferrucci jatkoi.

– Se ei varmaankaan kuulu minun suunnitelmiini. Etenen mielummin vähän kerrallaan aikuisemmaksi ennen kuin hyppään auton sisään. Minulla ei ole tarvetta kiirehtiä mitään, Ferrucci päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!