© Kuva: Getty Images

Tästä asiasta Toro Rosso saa edun 2017: ”Vaikea edes kuvailla, kuinka suuri se on”

Toro Rosson teknisen johtajan James Keyn mukaan talli saa tähän kauteen verrattuna ison edun vuonna 2017 siitä, että he tietävät, mikä moottori autossa tulee hyrräämään.

Viime vuonna tallin auto oli jo lähes valmis, kun tuli tieto, että he vaihtavat Renaultin moottorit Ferrarin moottoreiksi. Näin itse autoon jouduttiin tekemään paljon viime hetken muutoksia.

– Siitä tulee olemaan valtavan suuri hyöty, hankala edes kuvailla, kuinka suuri. Viime vuonna tilanne oli todella haastava. Vasta joulukuussa istuimme alas Ferrarin kanssa ja saimme tietoja moottorista, se tuli valtavan myöhään, Key sanoo Motorsport.comille.

– Faktaa on kuitenkin, että auto pitäisi aina suunnitella moottorin ympärille. Emme päässeet tekemään niin ja olemme kärsineet siitä. On turhauttavaa katsella joskus autoa radalla ja tietää, mikä siinä on vikana. Samaan aikaan et voi tehdä mitään, kun tiedät, millaisia kompromisseja olet joutunut tekemään.

Toro Rosson kauden 2017 auton suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa.

– Olemme ihan aikataulussa sen kanssa. Ensi kauden autojen rakentaminen on hektistä, koska kukaan ei tiedä, mitä toiset ovat tekemässä uusien sääntöjen puitteissa. Yritämme ymmärtää sääntöjen perusteella mahdollisimman hyvin, millainen auton tulee olla.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!