© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettelin rengasrikon syy vihdoin selvillä

Sebastian Vettelin viime viikonloppuisen Itävallan GP:n rengasrikon syy on selvitetty. Rengastoimittaja Pirellin tutkimuksen mukaan tuhoutuminen johtui renkaaseen päätyneistä sirpaleista joita oli radalla.

Vettel aloitti kilpailun yhdeksännestä ruudusta superpehmeillä renkailla ja johti kilpailua. Vettel ei ollut vielä käynyt varikolla kertaakaan, kun hänen oikea takarenkaansa puhkesi miehen aloittaessa 25:nnen kierroksensa.

Puhkeamisen seurauksena Vettel törmäsi varikkomuuriin ja joutui keskeyttämään kilpailun.

Pirelli aloitti tutkinnan asiasta tapahtuneen jälkeen ja on nyt tullut siihen johtopäätökseen, että renkaan pettäminen johtui radalla olleista sirpaleista.

– Kun otettiin kyseessä olevan renkaan muutamat jäljelle jääneet palat, ja verrattiin niitä tarkasti muihin kilpailussa käytettyihin renkaisiin, huomasimme ettei renkaan pettäminen johtunut mistään rakenteellisista virheestä, Pirelliltä kerrotaan.

– Niinpä kyseessä näyttäisi olevan sirpale, joka johti renkaan pettämiseen.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!