© Kuva: Getty Images

Renaultin katastrofimaiselle viikonlopulle löytyi syy

Renaultilla oli todella vaikea viikonloppu Silverstonessa, jossa molemmat tallin kuljettajista joutuivat keskeyttämään. Ennen keskeytyksiäkään ei vauhti juuri päätä huimannut, sillä molemmat kuljettajat olivat suurissa vaikeuksissa löytää hyvää vauhtia radalla.

Nyt vaikuttaa siltä, että kärkitallit Ferrari ja Mercedes eivät ole ainoat, jotka painivat vaihdelaatikkojen ongelmien kanssa. Renaultin Jolyon Palmer ja Kevin Magnussen keskeyttivät kilpailun kierroksilla 38 ja 50. Molempien keskeytyksen syyn epäillään johtuvan vaihdelaatikon hajoamisesta.

Ongelmat eivät Palmerin kohdalla jääneet vain vaihdelaatikkoon, vaan miehen täytyi myös ennen keskeytystä kärsiä 10 sekunnin stop-and-go -rangaistus, koska talli oli päästänyt hänet varikkopysähdykseltä vain kolme rengasta kiinni autossa. Tämä pudotti Palmerin kauas taakse ennen kuin talli päätti ottaa hänet sisään sillä ”vaihdelaatikko tuntui todella oudolta”. Talli kertoi keskeytyksen olevan vain varotoimenpide, josta ei aiheutunut suurta haittaa Palmerin ollessa kärkeä yli kaksi kierrosta jäljessä.

Magnussenin kilpailu päättyi samoihin merkkeihin.

– Yritimme parhaamme, mutta emme vain olleet tänään tarpeeksi nopeita, tanskalainen sanoi.

– Huomasimme, että jotain saattaa olla hajalla vaihdelaatikossa kisan loppua kohden, joten keskeytin varotoimenpiteenä. Tämä ei ollut vain meidän päivämme, mutta katsomme tästä eteenpäin ja tulemme vahvempina takaisin Unkariin, Magnussen päätti.

Tallipomo Fred Vasseur myönsi, että vauhti ei ollut odotetulla tasolla, mutta sanoi testaamisen luultavasti auttavan tallia palaamaan nopeasti takaisin vaikeasta viikonlopusta.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!