© Kuva: Getty Images

Miten käy kohutun F1-uudistuksen? – Äänestys tänään Genevessä

F1:set äänestävät siitä tuleeko kiistelty Halo-turvakaari lajiin ensi kaudeksi. F1:sten strateginen ryhmä kokoontuu päättämään asiasta Genevessä myöhemmin tänään.

Tallipomot sekä FIA:n presidentti Jean Todt ja kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone keskustelevat kokouksessa ohjaamon suojausmekanismista. Halo on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Joidenkin F1-vaikuttajien mielestä ratkaisua on painettu liian nopeasti läpi, ja sitä tulisi vielä kehittää ja analysoida lisää.

F1:sten strategisen ryhmän kuusi tallia: Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull, Force India ja Williams äänestävät siitä tuleeko uudistus voimaan jo ensi kaudelle. Hyväksyminen vaatii yksimielisen päätöksen talleilta, ja sen jälkeen vielä F1:sten komission ja WMSC:n pitää hyväksyä se.

Jos FIA ei saa tämän päivän äänestyksestä yksimielistä tulosta, voi se silti pakottaa uudistuksen läpi vedoten turvallisuuteen. Todt haluaa kuitenkin suosia demokraattista lähestymistapaa ja toivoo voivansa vakuuttaa kaikki tallit Halon tarpeellisuudesta kaudelle 2017.

F1-sarjan kuljettajille esitettiin Unkarin GP:n kuljettajapalaverissa lukuja onnettomuuksista, joita on tapahtunut autourheilussa. Samalla demonstroitiin Halon mahdollisia vaikutuksia onnettomuuksiin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!