© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo ei halua tuudittautua ylivoimaan: ”Löysä asenne koituu kohtaloksemme”

Mercedes-pomo Toto Wolff kokee, että hänen tallinsa tulee lyödyksi, jos he uskovat mestaruuden olevan jo varma. Wolffin mukaan talli ei voi vielä kääntää katsettaan ensi kauteen.

Mercedes on lähintä uhkaajaansa Ferraria 154 pistettä edellä, kun puolet kaudesta on ajettu. Samalla tallin kuskit Nico Rosberg ja Lewis Hamilton käyvät kaksin kilpailua MM-tittelistä. Kaudelle 2017 tulee suuria sääntömuutoksia, joka on saanut osan talleista jo luovuttamaan tämän vuoden suhteen ja suuntaamaan katseensa ensi vuoteen. Wolff sanoo, että Mercedes ei voi luottaa ylivoimaansa ja tehdä samaa liikettä.

– Jos sinulla on sellainen asenne, tulet varmasti lyödyksi, Wolff toteaa.

– Sinun pitää tiedostaa takaa tuleva uhka ja myöntää, että joku voi aina tehdä parempaa työtä jollain radalla. On muistettava, että ensi vuodelle on tulossa tärkeitä muutoksia, mutta silti sinun tulee pysyä rauhallisena.

– Radalle on tuotava paras insinööritaito ja valmistauduttava huolella kilpailuihin kuten me teemme. Samaan aikaan Englannin tehtaalla työskentelevän tiimin on keskityttävä vain ensi kauteen ja suljettava tämä kausi pois mielestä. Tämä on oikea tapa olla tasapainossa, Wolff ohjeistaa.

Yksi Mercedeksen suurimmista huolista on Hamiltonin moottoriongelma, josta aiheutuu ennemmin tai myöhemmin rangaistus. Hallitsevan maailmanmestarin autoon on jo vaihdettu sallitut määrät komponentteja, ja seuraavasta uudesta osasta on luvassa lähtöruuturangaistus, joka saattaa vaikeuttaa huomattavasti MM-taistelua.

Vaikka Hamilton johtaa MM-sarjaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella, toteaa Wolff, että ”MM-sarjan johtaminen puolessa välissä kautta ei ole tärkeää.”

– Sinun täytyy tehdä joka viikonloppu parasta mahdollista työtä ja kerätä kaikki saatavilla olevat pisteet. Yhteenlaskemisen aika on kauden lopussa, Wolff kommentoi.

– Moottorirangaistuksen kanssa yritämme odottaa niin pitkään kuin mahdollista, jotta voimme arvioida kuinka monta komponenttia meidän tarvitsee vaihtaa ennen kauden loppua. Sitten päätämme radan missä rangaistuksen ottamisesta on hänelle vähiten haittaa, mutta tätä päätöstä emme ole vielä tehneet.

– Meidän täytyy odottaa, että Saksan GP on ajettu. Sen jälkeen teemme päätöksiä, Wolff päättää.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!