© Kuva: Getty Images

McLaren kuljettajalla suuret suunnitelmat: ”Se voi kuulostaa oudolta”

Kaksinkertaisella maailmanmestarilla Fernando Alonsolla, 34, riittää jopa hullunrohkeasti uskoa McLarenin iskukykyyn ensi kaudella. Espanjalaiskuljettaja voitti edellisen kerran maailmanmestaruuden kymmenen vuotta sitten ajettuaan silloin Renault’lla.

Tällä kaudella McLaren on kuulunut mestarikuljettajineen (Alonso ja Jenson Button) F1:n keskikastiin, mutta Alonson mukaan suunta on ollut oikea.

– Saatamme olla se talli, joka on mennyt eniten eteenpäin viimeisen 12 kuukauden aikana, mutta ongelma on se, että muut valmistajat ovat työskennelleet jo 36 kuukautta. Ei ole helppoa ottaa eroa kiinni yli puolet lyhyemmässä ajassa, Alonso sanoi.

McLaren on tällä hetkellä valmistajien MM-pistetaulukossa vasta seitsemäs. Alonso on kuljettajien MM-pisteissä 14. Tallilla riittää hurjasti kirittävää, mikäli Alonson puheet kääntyvät teoiksi ensi kaudella.

– Ensi kaudella haluamme voittaa maailmanmestaruuden. Se voi kuulostaa oudolta siihen nähden, missä olemme nyt, mutta se on tavoitteemme.

–  Haluaisin olla nyt jo korkeammalla sijoituksissa, mutta tilanne on, mikä se on. Otan tämän kasvamisprosessina. Parempia päiviä odotellessa, Alonso totesi.

Lähde: f1hub.net

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!