© Kuva: Getty Images

Max Verstappenilla jäi aika-ajosta vielä jotain hampaankoloon

Max Verstappen lähtee Unkarin osakilpailuun neljännestä lähtöruudusta hankalan aika-ajon jälkeen.

Verstappen oli aika-ajon jälkeen tyytyväinen neljänteen lähtöruutuun, mutta olisi halunnut ajaa vielä yhden kierroksen lisää päästäkseen vielä korkeammalle.

Red Bull-kuljettaja lähtee itseluottamusta täynnä sunnuntain kilpailuun. Verstappen on tuntenut olonsa mukavaksi autossaan koko viikonlopun, mikä näkyi miehen kierrosajoissa viimeisissä harjoituksissa ennen märkää aika-ajoa.

– Oli sääli, että kaikki jarruttelivat niin paljon Q3:sessa, joten minunkin täytyi jarrutella saadakseni puhtaan radan eteeni. Jos olet 2-3 sekunnin päässä edellä olevasta autosta, niin se näkyy kierrosajassa. Etenkään aika-ajossa et halua sellaista, Verstappen sanoi.

– Olin hyvin epäonninen, kun jäin ruutulipusta vain 0,8 sekuntia, mutta siellä oli keltaiset liput, joten en olisi voinut parantaa aikaani kuitenkaan. Voimme olla hyvin tyytyväisiä neljänteen sijaan noin hankalan aika-ajon jälkeen. Tuollaisissa olosuhteissa ajaminen on aina vähän uhkapeliä, joten et voi näyttää kaikkea sitä vauhtia mikä sinusta löytyy. Meillä oli ehdottomasti nopeutta sijoittua korkeammalle, mutta tänään siitä ei vaan tullut mitään, Verstappen lisäsi.

– Kilpailussa toivon, että otamme askeleen eteenpäin ja pystymme pääsemään lähemmäksi Mercedestä. Vauhtia meillä on varmasti ja uskon, että siitä tulee jännittävää. Jos heillä tulee jotakin ongelmia, sillon meille aukeaa mahdollisuuksia.

– Viimeisissä vapaissa-harjoituksissa auto tuntui todella hyvälle. Jos saamme samat säädöt huomiseen kilpailuun, uskon pystyväni taistelemaan kovaa, Verstappen lupaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!