© Kuva: Getty Images

Max Verstappen riemuitsi shampanjan juomisesta: ”Nyt alkaa nousta päähän”

Itävallan GP:ssä loistanut Max Verstappen kertoi pitävänsä shampanjan mausta. Verstappen kipusi palkintopallille toista kertaa urallaan.

Nuori hollantilainen otti kaiken hyödyn irti Mercedes-kuljettajien Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin kolaroinnista viimeisellä kierroksella, ja nousi toiselle sijalle Hamiltonin napatessa voiton osumisesta huolimatta.

Verstappen pyyhälsi ohi nilkuttavasta Rosbergista, jonka etusiipi oli tuhoutunut kolarissa, yhdessä Kimi Räikkösen kanssa, joka hyötyi Verstappenin tapaan viimeisen kierroksen dramaattisesta kolarista. Nuori kuljettaja myönsi, että odotti päätyvänsä kolmannelle sijalle, mutta oli lopputuloksesta onnellinen joka tapauksessa.

– Odotin sijoittuvani kolmanneksi. Toinen sija on upea bonus. Koko kilpailu sujui hyvin ja ajoin koko ajan karkuun takana tulevilta autoilta, Verstappen kertasi.

– Häviämme edelleen paljon aikaa suorilla, mutta mutkissa auto on mielestäni hyvä.

– Pidän shampanjan mausta. Nyt se alkaa kyllä vähän nousta päähän, Verstappen virnisti.

Itse kilpailussa Verstappen oli loppua kohti hermostunut. Hänen vanhat pehmeät renkaansa alkoivat lopulta pettää, mutta Verstappen oli tyytyväinen onnistuttuaan tuomaan autonsa maaliviivan yli vahingoittumattomana.

– Ajoin pitkän stintin pehmeillä renkailla. Viimeiset kymmenen kierrosta olivat todella vaikeita. Näin peileistä Kimin saavan minua paljon kiinni, Verstappen lisäsi.

– Lopulta sijoittuminen toiseksi kaiken tapahtuneen jälkeen on totta kai bonus. Sijoittuminen toiseksi Red Bull-kuljettajana täällä Red Bull Ringillä on loistava tunne. Aina voi kuitenkin parantaa. Kuten sanoin ensimmäisessä kilpailussani Red Bullilla Barcelonassa, olen vielä opettelemassa. Yleisesti vauhti on hyvää. Nyt täytyy enää oppia saamaan kaikki irti itsestä. Kilpailu kilpailulta se on kuitenkin menossa parempaan suuntaan, Verstappen päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.