© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonilla suuria uhkakuvia – mestaruus vaarassa?

Hallitsevan mestarin Lewis Hamiltonin autossa on käytössä jo kauden viides moottorikomponentti. Kuudennesta osasta tulee kymmenen ruudun lähtöruuturangaistus. Lopuista kuudensista osista tulee aina viiden ruudun rangaistus jokaisesta.

Kautta on jäljellä vielä 11 osakilpailua, joten on hyvin todennäköistä, että Hamilton joutuu vielä käyttämään kuudennen komponentin tällä kaudella. Hamiltonin moottorissa on tällä hetkellä käytössä jo viides lämpöenergiaa kierrättävä yksikkö sekä turboahdin.

MM-sarjaa johtavalla Nico Rosbergilla on vielä varsin hyvä tilanne, joten moottorikomponenteilla voi olla vielä yllättävän suuri vaikutus mestaruuskamppailussa.

Red Bullin Max Verstappenilla on samanlainen tilanne kuin Hamiltonilla. Verstappenilla on autossaan viides moottorin toimintaa ohjaava elektroniikkayksikkö. Kolme käytetyistä komponenteista käytti Red Bullilta Toro Rossolle siirretty Daniil Kvjat.

Suomalaisten tilanne on parempi. Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkösellä on neljäs moottorin kineettistä energiaa kierrättävä yksikkö käytössään. Williamsin Valtteri Bottaksella on menossa on vasta toiset osat jokaisesta komponentista.

Lähde: f1today.net

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!