© Kuva: Getty Images

Legendat käärmeissään F1:n nykymenosta: ”Jos sataa, normaali kuski ei lopeta ajamista”

Tällä kaudella sateinen sää on tarkoittanut sitä, että kisa on startattu turva-auton takaa. Näin tapahtui viime viikonloppuna Iso-Britanniassa ja aiemmin Monacossa. F1-legendat ihmettelevät nykyistä menoa kovin sanoin.

14 kautta F1:ssä ajanut Gerhard Berger kritisoi turva-auton takaa lähtemistä vertaamalla sitä normaalitilanteeseen liikenteessä.

– Jos yhtäkkiä maantiellä alkaa satamaan, normaali kuski ei lopeta ajamista. Hän sopeutuu tilanteeseen, Berger jyrisi Bild-lehdelle.

Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve antoi täyslaidallisen nykyisille F1-kuljettajille.

– Suurin osa heistä on ihan vauvoja. Jos haluamme innostaa uusi faneja, tarvitsemme sankareita. Idoleja, joita he voivat katsoa ylöspäin ja matkia.

– Mutta he näkevät vain kuljettajia, jotka tienaavat miljoonia ja ovat pelkureita, jotka piiloutuvat turva-auton taakse, Villeneuve sanoi.

Villeneuve otti myös kantaa Nico Rosbergin radiosääntörikkomukseen, joka tiputti hänet Iso-Britanniassa toiselta sijalta kolmanneksi.

– Formula 1:n päättävä elin muuttaisi jalkapallo-ottelun tuloksen, koska yksi kulmalippu oli viisi millimetriä korkeammalla kuin loput kulmaliput, Villeneuve vitsaili.

Lähde: grandprix.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!