© Kuva: Getty Images

Keskikastiin vajonnut maailmanmestari odottaa viikonloppua ilman ongelmia

Fernando Alonso on suunnannut katseensa Hungaroringille ja toivoo taistelevansa viikonloppuna pisteistä. Rata on profiililtaan hidas ja mutkainen, jonka pitäisi sopia Alonson mukaan McLarenille.

Alonso ei ole sijoittunut pisteille sitten toukokuun Monacon GP:n, mutta on yltänyt sen jälkeen aika-ajoissa kahdesti viimeiseen osioon asti.

– Hungaroring on mahtava pieni rata, jossa on monia yksilöllisiä piirteitä mitä ei löydä muilta radoilta, Alonso hehkutti.

– Se on vähän tyyliltään kuin katurata, vaikka se onkin rakennettu täysin ratakäyttöön. Se edellyttää kuljettajalta täydellistä tarkkuutta ja keskittymistä, jotta kierroksesta saa kaiken irti.

Uniikki Hungaroring on rata, jossa on tyypillisesti vaikea ohittaa. Rata myös suosii pitoa ja balanssia tehokkaan moottorin sijaan. Alonso uskoo, että nämä asiat suosivat McLarenia.

– Koska radalla tarvitaan suurta downforcea ja hyvää balanssia, paras tapa saada hyvä kierros aikaiseksi on hyökätä mutkissa. Se on vähän kuin kartingia, joten siinä mielessä se on hyvin hauska rata ajaa, Alonso pohti.

– Vaikka se ei ole perinteinen tehoa vaativa rata, se ei silti tunnu yhtään sen hitaammalta. Toivottavasti saamme hyvät säädöt mahdollisimman nopeasti kasaan, jotta saamme kaiken irti autosta ja toivottavasti voimme myös pitää vähän hauskaa.

Huolimatta viime aikaisista vaikeuksista ja haasteista, jotka ovat olleet suurimmaksi osaksi McLarenin ongelmia, Alonso on vahvasti sitä mieltä, että kehitystä on tapahtunut.  Myös viimeisin testi Silverstonessa puhuu tämän asian puolesta.

– Silverstone oli meille iso haaste. Tiesimme sen kuitenkin jo alusta asti, ja silti onnistuimme saamaan paljon positiivista ulos viikonlopusta, Alonso analysoi.

– Olemme koko ajan vahvempia ja testit kilpailun jälkeen antoivat hyvän latauksen koko tiimille. Saimme koko testiohjelman suoritettua ja paljon kilometrejä alle. Saimme myös paljon hyvää infoa auton kehittämiseen ja toivottavasti saamme siitä osan jo käyttöön Unkarissa.

– Tässä lajissa ei täydellisyyttä ole olemassakaan. Tärkeämpää on saada aikaan viikonloppuja ilman ongelmia kaikilla osa-alueilla. Jos saamme itsestämme parhaan irti joka sessiossa ilman ylimääräistä draamaa, uskon meidän löytävän hyvän vauhdin ja maksimoivan kaiken irti autosta. Ja toivottavasti sillä saamme kasaan arvokkaita pisteitä, Alonso ynnäsi tavoitteet viikonlopulle.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.