© Kuva: Getty Images

Kaksi lähtöruuturangaistusta varmistettiin – Force Indian kuski vielä tutkinnassa

Saksan GP:n tuomaristo on varmistanut kaksi lähtöruuturangaistusta sunnuntain kilpailuun.

Jo aiemmin varmaa oli se, että Haasin Roman Grosjean tulee saamaan viiden ruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihtamisen johdosta.

Sen Haas joutui tekemään Grosjeanin autoon ennen aika-ajojen alkua.

Myös Toro Rosson Carlos Sainz jr. sai lähtöruuturangaistuksen, joka tiputtaa hänet kolme pykälää alemmas. Sainz esteli lauantain aika-ajojen toisessa osiossa tuomariston mielestä sääntöjenvastaisesti Williamsin Felipe Massaa. Tämä toi Sainzille myös rangaistuspisteitä superlisenssin puolelle. Nyt hänellä on niitä neljä tälle vuodelle, kun maksimissaan niitä saa olla 12.

Aika-ajojen tuomat sijoitukset saattavat muuttua kuitenkin vielä, sillä Force Indian Nico Hulkenberg on tutkinnan alla. Force Indiaa epäillään käyttäneen Hulkenbergin autoissa renkaita, jotka olisi pitänyt luovuttaa pois harjoitussessioiden jälkeen. Tämän osalta rangaistusta ei ole kuitenkaan vielä jaettu.

Sunnuntain kilpailuun paalulta lähtee Nico Rosberg, takanaan Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamilton.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!