© Kuva: Getty Images

Hallitseva mestari ihmetteli: ”Hän menetti vain kymmenyksen”

Lewis Hamilton ihmetteli tallikaverinsa Nico Rosbergin viimeistä nopeaa kierrosta aika-ajoissa, jolla Rosberg otti sunnuntain kisaan paalupaikan.

Fernando Alonson pyörähti Unkarin aika-ajojen viimeisellä kierroksella, jonka seurauksena keltaiset liput heiluivat. Hamiltonin viimeinen nopea kierros meni pilalle, mutta Rosberg ajoi nopean kierroksensa loppuun ja otti paalupaikan.

Hamilton ihmetteli medialle keltaisten lippujen vaikutusta.

– Kun on keltainen lippu, pitää hidastaa. Tuplakeltaisilla ei tiedä, mitä mutkan takana on, joten on varauduttava pysähtymään. Selvennys olisi tarpeen.

– Nico menetti ainoastaan kymmenyksen. Jos tämä on sallittua tulevaisuudessa kahdesta lipusta huolimatta… Luulin, että näin saa ajaa vain yhden keltaisen lipun aikana, Hamilton ihmetteli.

Hamilton ei harmitellut paalupaikan perään, vaan oli enempi huolissaan kuljettajien ja ratavirkailijoiden turvallisuudesta.

– Olemme nähneet samanlaisia tapauksia aiemminkin. (Pastor) Maldonado osui Monacossa melkein ratavirkailijaan, koska hän ei ollut hidastanut riittävästi. Turvallisuus on varmistettava, oli kyseessä sitten kuljettaja tai ratavirkailija, Hamilton totesi.

Lähde: f1i.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!