© Kuva: Getty Images

Force India -pomo jyrähtää: ”Tämä on noitavainoa!”

Force Indian omistaja ja tallipäällikkö Vijay Mallya on joutunut piileskelemään Intian viranomaisia sen jälkeen, kun hänen Kingfisher-lentoyhtiönsä meni konkurssiin ja perään jäi savuavia talousraunioita.

Intian oikeuslaitos antoi Mallyasta pidätysmääräyksen maaliskuussa ja syytti tätä rahanpesusta. Mallya väittää olevansa syytön.

– En ole ensi kertaa tässä tilanteessa. Jo 1985 viranomaiset tutkivat toimiani. He puskivat päälleni ja tonkivat kaiken, mutta eivät löytäneet mitään rikollista. Intiassa tällaisia asioita käytetään valitettavasti poliittisina lyömäaseina ja juttuja tekaistaan milloin mistäkin, Mallya sanoo Autosportille.

– En voi kuvata tätä millään muulla termillä kuin noitavaino. Intian viranomaisilla on pääsy kaikkien entisten Kingfisherin työntekijöiden luokse ja olemme luovuttaneet heille tonneittain dokumentteja. Jos kaikki on kiinni minun jututtamisestani, tervetuloa Englantiin puhumaan kanssani.

Tallipäällikkö ei usko, että tulenarka tilanne vaikuttaa Force Indiaan, joka on päässyt kauden edetessä mainioon vauhtiin.

– Kolmen viime vuoden aikana olemme saaneet merkittävän paljon lisää sponsoreja. Tilanteemme on todella hyvä verrattuna aikaisempaan. Voin sanoa kirkkain silmin, että tallin taloustilanne on hyvä ja Force India seisoo vahvasti omilla jaloillaan

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.