© Kuva: Getty Images

Ferrari-pomo avasi Sebastian Vettelin vaihdelaatikko-ongelmia – samoja ongelmia jo aiemmin

Ferrari-kuski Sebastian Vettelin autoon jouduttiin vaihtamaan vaihdelaatikko kahdessa edellisessä osakilpailussa, Itävallassa ja Iso-Britanniassa. Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan ongelmia on ollut jo aiemmin tällä kaudella.

– Britannian GP korosti ongelmia, jotka eivät ole liittyneet vain siihen rataan. Ongelmia oli myös Barcelonassa ja Bakussa, mutta täällä (Britanniassa) ne olivat näkyvämpiä, Arrivabene kertoi motorsport.comin mukaan.

Vettelin kaksi edellistä GP:tä ovat meneet vaihdelaatikon vaihdon myötä täysin penkin alle. Vettel keskeytti Itävallassa ja Iso-Britanniassa saksalainen oli vasta yhdeksäs. Vettel menetti pistemenetysten takia myös neljännen sijansa MM-pisteissä, kun Red Bullin Daniel Ricciardo tuli hänen ohitseen.

Arrivabenen mukaan ongelmia pyritään ratkaisemaan kokoajan.

– Tässä vaiheessa kautta emme voi tehdä vallankumouksellisia ratkaisuja. Meidän täytyy selvittää, miten voimme parantaa auton tasapainoa. Siihen meillä on myös tulossa joitain päivityksiä.

– Meidän täytyy työskennellä nopeasti, mutta siinä on selviä aukkoja. Vaihdelaatikko-ongelmasta meidän täytyy selvittää, onko se suunnittelu- vai materiaalinen vika. Veikkaisin jälkimmäistä, Arrivabene totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!