© Kuva: Getty Images

F1-teinisensaatio mielissään Ferrari- ja Renault-huhuista: ”Se on kohteliaisuus”

Carlos Sainz jr. kokee itseensä kohdistuneet Ferrari ja Renault-huhut kehuina, mutta toteaa olevansa tyytyväinen Red Bull-organisaatiossa.

Mies kirjoitti juuri jatkopaperin Red Bullin kanssa ja varmisti näin paikkansa kaudelle 2017. Ensi kaudella Sainz jr. pukee siis päälleen pikku Red Bullin ajohaalarin jo kolmatta vuotta putkeen.

Liikkeellä on ollut paljon huhuja, joissa energiajuomayhtiön omistama talli olisi myymässä espanjalaista Renaultille saadakseen paremman moottorisopimuksen. Nuorukainen on tyrmännyt nämä puheet täysin ja kertoo saaneensa paljon luottamusta Red Bullin hierarkian ylemmiltä tahoilta.

– Se on kohteliaisuus, että Ferrari on kiinnostunut. Sama pätee Renaultiin, sanoi 21-vuotias Sainz jr.

– Loppujen lopuksi valmistajat ovat niitä, jotka hallitsevat Formula 1:siä ja ovat täällä jäädäkseen. Huomion saaminen Renaultin kaltaiselta tärkeältä valmistajalta on totta kai hienoa. Tunnen ylpeyttä siitä, enkä aio kiistää sitä. Totta kai se tuntuu minusta hyvältä, Sainz jr. jatkoi.

– Olen hyvin tyytyväinen Toro Rossolla. Olen saanut paljon kannustusta isoilta pomoilta. Minulle on tärkeää, että Helmut Marko, Christian Horner ja Franz Tost tukevat minua. He luottavat minuun paljon ja se on oikea paikka olla.

– Toro Rossolla on myös James Key, joka ensi kaudella saattaa yllättää monet uusien sääntöjen kanssa. Olen varma, että Toro Rosso ei ole huono paikka olla ensi kaudella. Toro Rossolta on myös linkki Red Bullille, joka voi olla hyödyksi, kun ottaa kaiken meneillä olevan huomioon, Sainz jr. alleviivaa.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!