Christian Horner tietää mitä Mercedes käy läpi tällä hetkellä. Hän oli itse aiemmin samassa tilanteessa yrittäessään pitää Sebastian Vettelin ja Mark Webberin poissa toistensa kimpusta.

Horner sanoo, että jos kriisi halutaan Mercedeksellä ratkaista, pitää heidän säkittää toinen kuljettaja. Red Bull-pomo uskoo, että Lewis Hamilton ja Nico Rosberg ovat liian tasaväkisiä tullakseen koskaan toimeen keskenään. Hän ennusti viime viikonloppuisen Itävallan GP:n yhteenoton, ja nyt Horner povaa ettei kriisi tule päättymään vielä tulevana viikonloppuna ajettavaan Britannian osakilpailuun.

Horner kuitenkin komppaa Hamiltonin näkökantaa siitä, että mahdolliset tallimääräykset pilaavat F1:sten luonteen ja vievät pois spektaakkelien mahdollisuuden.

Horner puhuu omasta karvaasta kokemuksestaan. Hän itse paini räjähdysherkän parin kanssa aikaisemmin Red Bullilla, kun Vettel ja Webber taistelivat mestaruudesta keskenään.

– Se on todella vaikea tilanne, sanoo Horner.

– On ihan sama kuinka paljon kuljettajat hokevat olevansa tiimipelaajia. He kilpailevat vain itselleen saavuttaakseen suurimman tittelin moottoriurheilussa. Kuinka kannattavaa Mercedekselle on pitkässä juoksussa pitää heidät samassa tiimissä, Horner pohti.

– Kun he ovat näin kilpailullisia ja lähellä tosiaan suorituskyvyssä, on selvää että heillä tulee olemaan ongelmia. Eivätkä ongelmat rajoitu vain yhteen kilpailuun. Mutta se tekee urheilusta mielenkiintoista.

Koko laji odottaa Toto Wolffin mahdollista päätöstä ottaa tallimääräykset käyttöön Silverstonen GP:stä lähtien.

– Heillä on niin ylivoimainen ero kaikkiin muihin, että minkä takia he edes ajattelisivat sitä, kysyy Horner.

– Heidän kilpailunsa luo mielenkiintoa F1:siin ja on hyväksi lajille. On hyvä olla tallikaverit, jotka eivät ole muuten kavereita. Oli todella jännittävää kun viimeinen kierros alkoi ja molemmat taistelivat maailmanmestaruudesta.

– Olen varma ettei se jää viimeiseksi kerraksi tällä kaudella, Horner päättää.