Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey on tarkka mies haistamaan F1-maailman tulevia virtauksia. Siksi onkin huolestuttavaa, että hän uskoo tiimien välisten erojen vain kasvavan uusien sääntöjen myötä kaudella 2017.

Kun viimeksi 2009 tehtiin isoja sääntöuudistuksia, peli tasoittui ja kaikki tiimit pääsivät MM-pisteille. Nyt niin ei Neweyn mukaan tule tapahtumaan.

– Mielestäni on väistämätön fakta, että erot kierrosajoissa tulevat ensi kaudella vain kasvamaan. Siitä yksinkertaisesta syystä, että toiset tallit osaavat niin paljon paremmin hyödyntää sääntöjen sallimat aerodynaamiset seikat, Newey sanoo F1 Todayn mukaan.

– Mutta sitä ei voi vielä arvioida, johtaako se yhden tallin ylivoimaan tai tiimien välisiin erilaisiin voimasuhteisiin eri radoilla.

Yksi suuri huoli on ollut, että vaikka kierrosjat tulevat selkeästi putoamaan, ohittaminen vaikeutuu juuri parempien aerodynaamisten mahdollisuuksien vuoksi.

– Totuus on, että sitä en osaa arvata. Emmekä ole sitä edes miettineet. Mietimme ainoastaan sitä, kuinka saamme omasta autostamme nopeimman mahdollisen uusien sääntöjen puitteissa.