© Kuva: Getty Images

Williamsilla selittelyn makua: ”Budjettiin nähden loistotulosta”

Vaikka tallipäällikkö Claire Williams myöntää, että kuljettajien tilanne on nyt hanakala tiimissä, hän sanoo, että budjettiin nähden Williamsin pitää olla tyytyväinen nyt saavutettuihin tuloksiin.

Kaudella 2013 Williams nousi jopa kolmanneksi valmistajien MM-sarjassa, mutta nyt tiimi on vajoamassa uudelleen väärään suuntaan.

– Jos tilannetta katsoo vain menestysnälkäisten kuljettajiemme näkövinkkelistä, tämä on tietenkin heille pettymys. Tietenkin haluaisimme olla kärkitaistelussa, Williams sanoo Motorsport.comille.

– Meidän on muistettava kuitenkin realiteetit ja se, miten valtavan kaukana Mercedes oli, kun tulimme kauteen 2015. Sen jälkeen olemme pelanneet kissaa ja hiirtä koko ajan.

– Jatkossakin meidän on pakko pysyä positiivisina ja uskoa, että tappelemme kolmospaikasta Red Bullin kanssa. Mielestäni olemme tehneet resursseihin ja budjettiin nähden hyvää tulosta. Monella tiimillä on meihin verrattuna kolminkertainen budjetti, Williams sanoo.

– Tästäkin pitää olla ylpeä, vaikka kuljettajamme haluaisivat taistella voitoista Mercedeksen kanssa.

– Tämä kausi on melkoista taiteilua. Pitää katsoa tarkkaan, missä vaiheessa alamme jo keskittyä enemmän ensi kauden autoon, koska säännöt muuttuvat niin paljon. Onneksi meillä on ammattitaitoinen henkilökunta hoitamaan noita asioita. He kyllä tietävät, mihin ja missä vaiheessa resurssimme kannattaa kohdentaa, Williams uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!