© Kuva: Getty Images

Tyly arvio Kimi Räikkösestä: ”Hän ei menesty, ja Ferrarin pitää tajuta se”

Entinen Formula 1 -autojen suunnittelija ja nykyinen asiantuntija Gary Anderson kirjoitti artikkelin Autorsport-lehteen, miksi Nico Rosbergin tulisi vaihtaa Mercedes tallista Ferrarille.

Samassa kirjoituksessa Anderson myös otti kantaa Kimi Räikkösen tilanteeseen Ferrarilla. Räikkösen sopimus Ferrarin kanssa on katkolla, mutta paljon on myös spekuloitu sitä, että suomalaiskuski jatkaisi vielä vuoden verran italialaistallissa.

Andersonin mukaan Räikkösen jatkosopimus Ferrarin kanssa olisi typeryyttä tallilta.

– Jos Ferrari pitää Räikkösen, se lähettää kaikille mukana oleville omituisen signaalin, että toiseksi parhaana oleminen riittää. Hän ei enää menesty, ja Ferrarin pitää tajuta se tai muuten talli jatkaa alisuorittamista, Anderson jyrisi Autosportin artikkelissa.

Räikkönen on MM-pisteissä viidentenä, mutta vahva alkukausi on kääntynyt viime kisoissa negatiiviseksi. Monacossa Räikkönen keskeytti ja Kanadassa Jäämies oli vasta kuudes, eikä hän saanut autostaan parasti irti.

– Räikkösen päivät Ferrarilla pitäisi olla luetut, kun katsotaan hänen suorituksiaan edellisien kahden ja puolen kauden aikana, Anderson kirjoitti.

Andersonin mukaan Rosberg ja Sebastian Vettel muodostaisivat hyvän parivaljakon Ferrarilla.

– Yhdistelmä Vettel ja Rosberg voisi olla juuri sitä, mitä hän (Rosberg) ja Ferrari tarvitsevat.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.