© Kuva: Getty Images

Testikuski nousemassa McLarenille? Päätös odottaa: ”Sekoittaisi kuskien ajatukset”

McLaren talli on tehnyt selvän linjauksen ensi kauden kuljettaja-asioistaan. Talli ei aio spekuloida tai keskustella julkisesti kuljettajavalinnoistaan vasta kuin syyskuussa.

Tällä hetkellä McLaren Hondalla ajaa kokeneet maailmanmestarit Fernando Alonso ja Jenson Button. Buttonin sopimus tallin kanssa päättyy tähän kauteen ja hänen on spekuloitu lähtevän tallista mahdollisesti Williamsille. Alonsolla sen sijaan on sopimus McLarenin kanssa myös ensi kaudesta.

– Emme halua tuhota tätä kautta. Emme aio keskustella asiasta ennen syyskuuta, se sekoittaisi kuskien ajatukset, McLaren-pomo Eric Boullier kertoi Motorsportille.

Tallin varakuljettaja Stoffel Vandoorne ihastutti kypsillä otteillaan paikattuaan Alonsoa Bahrainissa, jossa 24-vuotias belgialaiskuski ylsi pisteille. Vandoornen on huhuiltu ottavan Buttonin paikka tallin toisena kuljettajana.

Boullier myöntääkin, että nuori kuljettaja voisi tehdä hyvää tallille.

– Se riippuu siitä, missä tilanteessa talli on. Tarvitaan kokemusta, mutta myös nuoruutta, koska se tuo uutta verta ja ajaa yhtälailla kokeneempaa kuljettajaa ulos mukavuusalueeltaan, Boullier kertoi.

Boullierin mukaan päätöksen tekeminen ei tule olemaan ongelma ainakaan siinä mielessä, mitkä McLarenin vaihtoehdot ovat.

– Se ei ole lainkaan ongelma. Minulla on parhaat vaihtoehdot ikinä, kaksi maailmanmestaria ja lupaavin nuori kuljettaja, tallipomo hehkutti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!