© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel huolissaan Ferrarin vauhdista ennen Bakun kilpailua

Sebastian Vettel on ymmällään siitä miksi Ferrari ja Red Bull ovat niin kaukana Mercedeksen vauhdista. Läpi viikonlopun Mercedes on hallinnut suvereenisti Lewis Hamiltonin tykittäessä kärjessä vapaissa-harjoituksissa, ja Nico Rosbergin vallatessa paalupaikan aika-ajoissa.

Siitä huolimatta, että Ferrari oli odotettavasti Mercedeksen ja Red Bullin takana, saksalainen oli silti yllättynyt siitä, kuinka kaukana he olivat kärjen vauhdista vapaissa harjoituksissa ja aika-ajoissa. Erityisesti Vettel yllättyi Force Indian vauhdista. Segio Perez oli aika-ajon viimeisessä osiossa sekä Red Bullia että Ferraria nopeampi.

– En ole lainkaan yllättynyt siitä [Red Bullin vauhdista Ferrariin]. Oikeastaan yllätyin vain meidän molempien vaikeuksista pysyä kärjen vauhdissa, kommentoi nelinkertainen maailmanmestari.

– Ei unohdeta sitä, että jäimme Force Indian taakse. Sergio on löytänyt hyvän rytmin, mutta meidän olisi todellakin pitänyt olla hänen edellään. Emme voi siis olla missään nimessä tyytyväisiä, Vettel jatkoi.

– Yleensä on sitä parempi mitä ylempää starttaat, mutta kilpailu on pitkä ja mitä vain voi sattua. Meidän on vain pidettävä silmämme auki.

– Minulla ei ole vapautta valita, mutta jos saisin valita niin lähtisin mielummin kolmannesta kuin neljännestä ruudusta. Onko se sitten parempi vai huonompi en todellakaan tiedä, mutta ei siitä ainakaan haittaa pitäisi olla, Vettel päätti.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!