© Kuva: Getty Images

Red Bull kirii kiinni Mercedestä: ”Oli pakko reagoida asiaan”

Entinen Toro Rosson tallipäällikkö ja F1-kuljettaja Gerhard Berger on erinomaisissa väleissä Red Bullin kanssa. Hän ennustaakin, että Red Bull haastaa Mercedeksen vahvasti jo ensi vuonna.

Berger pitää Max Verstappenin tuloa tiimiin pakkona.

– Mercedeksellä on kaksi parasta kuljettajaa ja melkoinen etu moottoripuolella sekä teknisellä osastolla. Red Bullin oli pakko reagoida asiaan. He tiesivät, että Daniel Ricciardo on kilpailukykyinen, mutta he halusivat toisen huippukuljettajan.

– Siellä varmasti ajateltiin, että Ricciardon ja Verstappenin avulla he pystyvät ainakin laittamaan isosti painetta Ferrarille ja mahdollisesti haastamaan Mercedeksen ensi kaudella, Berger sanoo Motorsport.comilla.

Berger ylistää myös Red Bullin RB12-auton koria.

– Se on paras auto kaikista, lisäksi nyt näyttää vahvasti siltä, että Renault tekee viimein oikeita asioita moottoripuolella.

– Oli iso asia Red Bullille, kun Espanjasta tuli voitto. Vaikka Mercedekset siellä keskeyttivät, Ferrarin lyöminen oli heille iso valo tunnelin päässä.

Max Verstappenista on kohuttu viime viikot todella paljon. Berger tietää tarkkaan, mihin 18-vuotiaan nuorukaisen kyvyt riittävät.

– Hän on vielä nuori poika, jonka on pystyttävä todistamaan koko ajan olevansa kovan tason kuljettaja. Minulle hän on ehdottomasti tuleva maailmanmestari. Seurasin hänen uraansa jo kartingissa ja F3:ssa, joten tiedän hänen potentiaalinsa – ja se on valtava, Berger sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!