Pirellin pomo Paul Hembery myöntää, että rengasvalmistaja on huolissaan Bakun pitkistä suorista, jotka saattavat aiheuttaa seisovan aallon ilmiön, joka pahimmassa tapauksessa voi johtaa renkaiden tuhoutumiseen.

Kyseinen ilmiö voi olla uhka renkaiden rakenteelle tiettyjen korkeiden nopeuksien ja mutkavoimien yhdistyessä. Samoista ongelmista kärsi esimerkiksi Michelin vuoden 2005 USA:n GP:ssä. Ilmiö aiheutti keskustelua myös viime vuonna Belgian GP:ssä, jolloin Sebastian Vettelin rengas petti. Tapahtumat johtivat rengaspaineiden ja lämpötilojen tarkempaan seuraamiseen FIA:n ja Pirellin toimesta.

Bakun radalla on paljon suoria ja nopeita mutkia, jotka aiheuttavat epätavallisen paljon huolenaihetta ja haastetta Pirellille.

– Pitkät suorat voivat aiheuttaa seisovasta aallosta johtuvia ongelmia, Hembery kertoi Motorsport.com:lle.

– Rata ei vaikuta turhan dramaattiselta, mutta sillä on sellainen suora, jonka kanssa meidän on oltava hyvin varovaisia hallitaksemme mahdollisen seisovan aallon, Hembery jatkoi.

– Kun menet uudelle radalle, se voi tarjota sinulle muutamia yllätyksiä. Yleensä uusilla radoilla pinta on sileä ja vähän käytetty, mutta Bakussa on yksi melko aggressiivinen suora ja seisova aalto on jotain, mikä meidän pitää pystyä hallitsemaan.

Osa F1:sten sisäpiirissä on ollut huolissaan myös väliaikaisen asfaltin lämpötilasta, joka on levitetty mukulakivien päälle. Pelko koskee viikonlopulle luvattujen 32-34 asteen lämpötiloja, jotka saattavat johtaa radan hajoamiseen.

– Tällaiset asiat on tarkistettava, sillä joskus ne saattavat vaikuttaa itsestäänselvältä ennen kuin oikeasti paneudut niihin.

– Jos väliaikainen päällyste alkaa hajoamaan, sinulla on iso ongelma, koska korjaaminen on iso ongelma, Hembery päättää.