© Kuva: Getty Images

Pettymyksestä toipuva Nico Rosberg: ”En uskonutkaan voittavani”

Mercedes-kuski Nico Rosberg myöntää, että hän odotti epätäydellistä kilpailua ennemmin tai myöhemmin, voitettuaan kauden neljä ensimmäistä osakilpailua.

Rosberg oli seitsemän kilpailun voittoputkessa, kun hän kolaroi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa Espanjan GP:ssä, pakottaen molemmat kuljettajat keskeyttämään ja lopulta katkaisemaan miehen voittokulun.

Monte Carlossa hiljattain ajetussa Monacon GP:ssä MM-kärkimies tuli maaliin vasta seitsemäntenä sen jälkeen, kun hänet oli määrätty päästämään Hamilton ohi, koska Rosbergin vauhti ei riittänyt pysymään Red Bull-kuljettaja Daniel Ricciardon perässä.

Rosberg, jolla on 24-pisteen johto MM-sarjassa, on luottavainen paluustaan voittokantaan selittäen, että kaikki kuljettajat käyvät läpi omat ylä- ja alamäkensä urheilussa.

– On ollut vaikeita päiviä, ja niitä tulee olemaan lisää myös tulevaisuudessa, kertoi Rosberg.

– Kilpailemisessa on aina kyse ylä- ja alamäistä. Olin valmistautunut alamäkeen, sillä en uskonutkaan voittavani joka ikistä kilpailua, sehän on selvää.

– Siitä ei kuitenkaan ollut kyse vielä Barcelonassa, joten olin valmis epäonnistumiseen ja löytämään tieni läpi siitä tullen takaisin, Rosberg jatkoi.

– Totta kai sulattelen vielä pettymystä, eikä se ole helppoa, mutta aion olla täysin valmiina Montrealissa ja taistelen sielä voitosta, Rosberg päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!